Какво е общото между клуба по айкидо „Ай ки кен“ и клуб с ефирното име „Мечтание“? Ами - най-малкото това, че двата русенски клуба заминават на лагер по айкидо в турския град Чанаккале. А заминават заедно, тъй като председателката на „Мечтание“ Полина Лъвчиева сама се занимава с айкидо и е треньор, а самият клуб е координатор на проекта „Спорт без граници“, спечилил одобрение и финансиране по новата европейска програма „Еразъм + спорт“. 
Нашият проект е един от трите български идеи, финансирани по тази програма, при това другите два са софийски, и това ни прави много горди, казва Полина Лъвчиева. Младите хора, които практикуват този спорт, който съчетава източна философия с източни бойни изкуства, ще обменят опит и практики с турските си връстници. 
Проектът предвижда до края на годината двата русенски клуба да започнат безплатен курс за дами с основни похвати за адекватна реакция при инциденти на улицата, казва Лъвчиева. В момента разработваме методиката за защита на жени при нападение, уточни русенката. Тя и колегите й са убедени, че такъв курс ще бъде от полза на много русенски жени и дори възнамеряват догодина да направят още едно обучение, като в бъдеще то да намери място и сред жени, станали жертви на насилие, настанени в защитени жилища.