Приключи тазгодишната лятна лагер-школа на детския състав на Фолклорен танцов театър „Найден Киров“, който тази година се проведе в Троян. Момичетата и момчетата се отдадоха на най-различни ваканционни забавления, сред които не липсваха нито гмуркания в басейна и безметежно излежаване по шезлонгите, разходки и развлечения. Успоредно с това обаче те отделяха време за репетиционни занимания, като отработваха стъпките и движенията на новите танци. 
По време на задължителната за детски лагер Вечер на таланта момичетата и момчетата се разпределиха в различни отбори с емблематични имена като „Динамо“, „Каубойките“, „Слънцата“, „Полицаите“, „Данс гърл“. Те, но също и други, които показаха индивидуални номера, успяха да изненадат своите ръководители и връстниците си с неподозирани дарби - на артисти, фокусници, музиканти. 
Децата посетиха и Троянския манастир „Св.Успение Богородично“, който, както е известно, е любимо място за отдих на българския патриарх Неофит още от битността му на Русенски митрополит.