„Липсваше ми едно парченце от пъзела, за да наредя за втори път картинката от играта на „Утро“ и „MG Travel“. Казах на мъжа ми: „Иди да купиш вестник „Утро“, днес ще пускат жокерите!“. И наистина - залепих липсващия елемент и ето че точно този мой отговор на вашата загадка спечели!“. Това разказа вчера в редакцията на „Утро“ Румяна Лечева, която е късметлийката, спечелила уикенд за двама в комплекс „Островче“ от играта. Русенката позна, че именно отговорът, принос за който има и съпругът й, печели двудневната почивка, тъй като точно на този лист тя посочила като една от забележителностите на Рим площад „Италия“. 
Чета вестник „Утро“ още от 1955 година, тогава той още беше „Дунавска правда“, разказа Румяна Лечева. Нямам пропуск - нито ден не съм имала през живота си, без да прочета любимия вестник, продължи тя. И обясни, че в дома си има богата колекция от печатни издания от средата на миналия век - пази списание „Паралели“ от първия му брой, списание „Филмови новини“ и, разбира се, ценни броеве на „Дунавска правда“ и „Утро“. 
Винаги има толкова интересни неща във вестника, често се случва да разказвам прочетеното на мои приятели - ето, наскоро разказвах на моите съученици, с които се събираме всеки четвъртък, за публикация в „Утро“ за Жерминал Чивиков, Пушо, с когото сме били в един клас, и за баща му, казва Румяна Лечева. 
Вестник „Утро“ освен че й е любим източник на информация, очевидно й носи и късмет. Преди 6 години пак в подобна игра русенката печели почивка в курорта „Албена“. 
Ох, тогава времето беше мрачно и дъждовно, но все пак си спомням за пътуването с хубави чувства, усмихва се Румяна, която дълги години е работила като телефонен техник в БТК. Тя се надява късметът й да проработи още веднъж - нейните талони с отговорите продължават да участват в играта и за голямата награда - пътуване до Рим. 
„Този път картинката малко ме затрудни - на снимката няма много от познатите символи на италианската столица, затова с помощта на моята племенница Мими разгледах в интернет пейзажи от различни големи градове. Гледахме Прага, Виена, Будапеща - накрая си казах: ама голямата награда е пътуване до Рим, я да видя изгледи от Рим! И ето че скоро попаднах на кадър с този хълм и тези сгради“, продължава Румяна Лечева. Самата тя преди години е учила италиански и за няколко стотни не е успяла да стане студентка по италианска филология в Софийския университет. И с удоволствие би си възобновила познанията по езика на Мастрояни и София Лорен, стига да й се усмихне късметът и за голямата награда.