Млада русенка захапа въдицата, на която телефонните измамници обикновено ловят пенсионери. Около обед вчера на домашния телефон на 35-годишната жена позвънил непознат, който се представил за полицай и успял да я убеди, че МВР е по следите на телефонни измамници, за които има вътрешна информация, че са я набелязали за жертва. Щом жената поддала, телефонният полицай започнал да кове желязото, докато е горещо. Обяснил, че е необходимо да даде на престъпниците всичките си пари и ценности, за да може полицията да ги хване с веществени доказателства и да ги прати в затвора. Колкото по-голяма е сумата, толкова по-дълго ще лежат! След това внимателно непознатият я разпитал за точния й адрес и подходите към жилището, за да организира по-добре засадата за залавяне на мошениците, а и собствената й охрана.
След това сценарият започнал да се развива като по учебник. На телефона на жената наистина позвънил измамник, който започнал да разиграва театър за пострадал близък, за когото са нужни много пари и късметът се усмихнал широко на бандата. Не след дълго 35-годишната жена изхвърлила през терасата си пликче с 60 000 лева, друга сума във валута и около 200 грама златни накити.
Малко по-късно обаче здравият разум все пак проговорил и жената подала сигнал в полицията. Изправени пред редкия шанс да арестуват член на банда за телефонни измами и чрез него да опитат да стигнат до някой от босовете с къщи като дворци из циганските махали около Ветово, Горна Оряховица и Левски, истинските полицаи веднага започнали специализирана операция, ръководена от Главна дирекция „Национална полиция“, в която заедно с русенските служители на МВР се включили и техни колеги от Плевен.
На изхода от Русе към Бяла служителите на реда спрели сребристо „Пежо 206“, управлявано от 41-годишния П.П. от  Горна Оряховица, криминално проявен включително и за телефонни измами. В колата е открита плячката от големия удар, а мулето е задържано за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство, случаят е докладван и на Русенската районна прокуратура.