„Черно море“ имаше достатъчно силен отбор и през миналия сезон в Първа лига, но „Дунав“ изплува с по-добър баланс от четирите мача. 
Двата тима се срещнаха за първи път на 27 август в Разград миналата година, когато селекцията на Веско Великов торпилира с 3:0 армадата на Георги Иванов-Гонзо. Антон Огнянов даде преднина на „Дунав“ с гол в 7-а минута, Диян Димов покачи на 2:0 към края на полувремето, а мощен шут на Мирослав Будинов след почивката довърши отбора на гостите.
Следващият двубой на 11 декември бе в Каварна. Тогава „Черно море“ записа успех с 1:0 след попадение на Александър Цветков в 17-а минута. 
След срещата обаче не се говореше толкова за играта, колкото за съдийството на Станислав Ставров, който подмина две абсолютни дузпи за „Дунав“. Решенията на този уж безпристрастен по правилник рефер бяха толкова скандални, че глас срещу работата му надигнаха дори президентът на „Славия“ Венцислав Стефанов и бившият шеф на съдиите Димо Момиров.
Третият сблъсък бе на 15 април в Разград. Това беше двубой от 28-ия кръг в плейофната фаза на първенството. Гол на Миро Будинов отново прати „моряците“ в нокаут. 
Четвъртият мач на 17 май в Каварна приключи с нов шамар за варненци - 2:1 за „светлосините“. „Дунав“ дръпна с гол на Мирослав Будинов. Михаил Венков изравни след почивката, но Васил Шопов сервира топката в 60-а минута към Бранимир Костадинов, който фиксира крайното 2:1 за русенския отбор.