Спортно-техническата комисия на БФС прави чудеса - премести за трети път началния час на утрешния мач между „Черно море“ и „Дунав“ във Варна. 
Първо, понеже двубоят уж щеше да се играе в Каварна, трябваше да започне в 20.30. После, след като се разбра, че стадион „Тича“ ще е готов да приеме вече мачове от Първа лига, стрелките бяха изместени до 18.45. Накрая обаче СТК постанови, че първият съдийски сигнал трябва да бъде даден в 18.15. Да се надяваме, че решението ще е последно. 
 „Новият час е в пряка връзка с инспекцията на представители от Лицензионната комисия. Осветлението още не е готово, така че е логично мачът да е в светлата част на деня“, обясни пред „Утро“ пресаташето на ФК „Черно море“ Ивайло Борисов.
 Той съобщи още, че билетите за варненските и за русенските фенове ще са с цена от 6 лева. 
„Гарантирам, че трибуните на стадион „Тича“ ще бъдат пълни. Варненци не са гледали дълго време отбора си на живо и е нормално да очакват мача с голям интерес“, каза за „Утро“ варненският журналист Недко Петров.
Петров, спартаковец по душа, додаде, че старши треньорът на „Черно море“ Георги Иванов е направил отбор, готов да атакува челните места в таблицата за класиране.
„Тези 6 точки след първите два кръга не са никаква изненада. Тимът изглежда много солиден - като състав и като игра“, смята Петров.
Гонзо наистина направи твърде сериозна селекция с привличането на опитни футболисти - Витиня и Чунчуков от „Лудогорец“, Георги Божилов и Атанас Зехиров от „Берое“, Мариян Огнянов от „Нефтохимик“, Илиас Хасани от „Верея“ и Орлин Старокин от „Пирин.