Голямото национално турне, организирано от „Кока-Кола“ и „Лидъл“, гостува в неделя в Русе. Всички жители и гости на града ще могат да се насладят на майсторски подготвени грил изкушения и ледени напитки в специално изградената зона в Парка на младежта.
В района на „Вазата“ от 10 до 22 часа на 30 юли малки и големи ще имат възможност да се включат в общата инициатива под наслов „Да споделим грила!“ и да отпразнуват заедно ценното време, прекарано сред семейство и приятели, с вкусна и качествена храна, освежаващи напитки и много забавления и изненади.
Като част от инициативата шеф Манчев и шеф Шишков ще търсят най-добрия грил майстор в града, предизвиквайки най-умелите кулинари да премерят сили в Националния турнир по спортен грил и да се преборят за титлата „Грил майстор на България“. 
Желаещите да се включат в регионалната квалификация трябва да се регистрират на grillmaistor.bg до петък (28 юли), а в събота да приготвят свое кулинарно изкушение и след 12 часа да го представят пред членове на журито на турнира. Предварителният етап ще се проведе на 29 юли в хотел „Дунав плаза“, където всички кандидат-майстори ще трябва да донесат своите кулинарни произведения и да демонстрират грил умения пред шеф Манчев и шеф Шишков.
Двамата кулинарни експерти ще определят четирима регионални финалисти, които ще премерят сили в директен грил двубой в неделя от 18 часа и ще определят претендента от Русе. Той ще представи града на финала в София и ще се бори за титлата Грил-майстор на България и голямата награда от 2500 лева. 
Организаторите са предвидили различни атракциони за деца и възрастни, грил демонстрации с водещите кулинарни блогъри Сандра Алексиева и Даниела Колева, както и завладяващ летен концерт на група „Акага“.
Посетителите на събитието ще могат да опитат от специално разработеното меню, приготвено от умели майстори на грила, но в същото време, всички желаещи ще могат сами да си приготвят бургери, стекове, ребра или да импровизират с различни качествени продукти.