Четирима крадци ударници, които обрали 13 автомобила за няма и два месеца, си получиха наказанията, след като сключиха споразумение с прокуратурата и съдът го одобри. Двама от крадците - Бранислав И. и Александър Ч., са непълнолетни, но това не им пречело да крадат рамо до рамо с батковците Велико С. на 27 години и Станчо С. на 19. 
Между 25 октомври и 17 декември миналата година русенците се развихрили из родния си град и отарашили чуждите коли, като изобщо не били придирчиви какво точно задигат, важното било да не останат с празни ръце. Сред плячката им има акумулатори, гуми, обзорни стъкла, CD-плеъри, огледало за странично виждане, отвертки, крик, най-различни инструменти, пожарогасители и какво ли още не. Нанесените щети на ограбените собственици на коли са изчислени на 5040,50 лева общо. 
Кражбите съвсем не били случайност. Четиримата се уговаряли предварително, ползвали и кола, за да се придвижват из града и да пренасят откраднатото. След като полицията ги заловила, те били изправени пред съда. 
Срещата с Темида не била първа за Велико и за Станчо, което им осигурило ефективни присъди. Първият ще прекара зад решетките две години и половина при първоначален строг режим, при същите условия там ще е и вторият, но за 10 месеца. 
Бранимир И. и Александър Ч. пък са осъдени на по една година условно с 2 години изпитателен срок.