Русенската машиностроителна фирма „Спарки“ вече има нов изпълнителен директор, направени са и промени в ръководните органи на дружеството, става ясно от съобщение до фондовата борса. Както става ясно, рокадите са направени само няколко дни след проведеното на 4 юли общо събрание на акционерите. 
Както „Утро“ писа, по идея на мажоритарния собственик „Спарки Груп“ то трябваше да гласува за това русенската фирма да стане гарант по още един кредит за 10 млн. евро за друга фирма от групата „Спарки Елтос“. Изненадващо обаче малките акционери взеха превес в гласуването и отхвърлиха предложението.
Три дни по-късно, на 7 юли, е проведено заседание на Надзорния съвет на „Спарки“, на което Чавдар Плахаров е освободен от поста изпълнителен директор и заличен като член на Управителния съвет. На негово място като нов член на УС и представляващ дружеството е вписан Станислав Петков, досега член на Надзорния съвет. 
След промените Станислав Петков и Петър Барбуков оглавяват съответно управителния и надзорния съвет на „Спарки“. Двамата са германски граждани и притежават по 50% от компанията майка „Спарки Груп“, закупила русенската фирма в първите години след старта на приватизацията в България.