Любомир Атанасов вече официално е директор на РИОСВ-Русе. Заповедта за назначението му е от 21 юли, петък. От края на ноември 2016 до 20 юли тази година Атанасов беше изпълняващ длъжността директор, след като неговата предшественичка на поста Лилия Атанасова подаде оставка на 25 ноември 2016 г. 
Ще продължа работата си както досега. Целта е да изпълним годишната програма за контролната дейност и да продължим работата по сигналите на граждани. Най-често те са за неприятни миризми, като проверките показват, че понякога те са локални, предизвиквани например от запалени контейнери, но има и сериозни, с източник промишлено замърсяване, коментира Атанасов. 
Вече се води добър диалог с „Монтюпе“, които са решили да инвестират в пречистването на емисиите въглеводороди, които изхвърлят във въздуха, допълни новият директор. 
Екоспециалистът обясни още, че другите проблеми са заустването на отходните води на млекопроизводителите извън Русе и работата на някои фирми на територията на КТМ, по които екоинспекцията ще работи до отстраняването им. 
Любомир Атанасов е инженер, завършил е „Техника и технология за опазване на околната среда“ в Русенския университет. В екоинспекцията работи от 1997 г. Започва като младши експерт и преминава всички равнища в служебната йерархия до директорското място. След оттеглянето на Лилия Атанасова той съвместяваше поста и.д. директор с работата си като началник на отдел „Управление на отпадъците и опазване на почвите“.