Четвърта международна среща на православните младежи ще се проведе от 1 до 4 септември в румънския град Яш и ще премине под наслова „Младите хора в търсене на свобода“. От България са поканени да участват 20 момичета и момчета на възраст от 16 до 35 години, които ще бъдат водени от Русенския митрополит Наум, който е осигурил автобус за пътуването до Яш и обратно. Освен това Българската православна църква е получила и допълнителна покана за още 20 младежи, които също трябва да бъдат водени от духовник, но сами трябва да си организират пътуването. Разходите по време на самата среща се поемат от митрополията в Яш. 
Освен дискусиите по богословски теми и по проблеми, свързани с участието на младежта в църковните ритуали и инициативи, програмата предвижда фолклорни изяви и представяния на различните държави, откъдето са групите, младежки поход и специални церемонии при откриването и закриването на форума. 
На електронната страница dveri.bg канят младежи да се обръщат за повече информация в Русенската митрополия и на официалния сайт на международната среща www.ito2017.ro и при желание да се запишат за участие в младежкия православен форум в Румъния.