Инициатива “Образование за всеки” стартира Учебен център “НОБО” по случай своя юбилеен десети рожден ден.
Това е първият лоу кост /нискотарифен/ учебен център в България, също така е и първият учебен център в страната, който предлага безплатни курсове без уловки и скрити условия в дистанционна форма на обучение.
Целта на инициативата “Образование за всеки” е да премахне пречките пред желаещите да се обучават, като не разделя кандидатите според тяхното образование, финансови възможности, трудова заетост и социална принадлежност. Целта на Учебен център “НОБО” е да предложи безплатно или на минимална цена обучение на всеки, като към настоящия момент се заплащат единствено присъствените обучения. 
Ние не поставяме ограничение на броя на обученията, в които може да се запише всеки кандидат, защото искаме да премахнем пречките, пред които е изправен човек, за да получи нови знания, казват от центъра.
Към настоящия момент “НОБО” предлага лоу кост курсове по английски език от нивo А1 до нивo В2 с продължителност 80 учебни часа на най-ниската цена -  99.00 лв. Обученията са в дневна и вечерна присъствена форма. Единственото условие е да се сформира група от 6 човека. Учебниците за провеждане на обучението също ще бъдат предлагани за безплатно ползване на курсистите.
Учебен център “НОБО” предлага и изцяло безплатно обучение на онлайн платформата за дистанционно обучение. Към настоящия момент се предлагат следните курсове: курс за работа с CorelDraw, курс за работа с текстообработващи програми, курс за работа с електронни таблици, курс за застрахователни агенти, курс за разработване на проекти и др.
За да може да се възползва всеки от безплатните дистанционни обучения, е нужно да има основна компютърна грамотност, компютър, смарт телефон или обществен достъп до интернет.
През следващите месеци Учебен център “НОБО” ще предложи над 50 различни безплатни обучения, както и разширяване на предлаганите нискотарифни присъствени курсове.
Следващ етап на инициативата е безплатно обучение със стаж и възможност за започване на работа. В момента Учебен център “НОБО” договаря условията с бъдещи партньори за стажуване при работодател.