Над 50 състезатели от България и Румъния участваха в поредното издание на международния турнир по стрелба с лък за мъже и жени „Дунавски стрели“ в Русе. 
14-годишният Иван Банчев от „Джамбо“ /Русе/ даде нова заявка за звездна кариера с трето място в дисциплината рекърв. С 671 точки в квалификациите Иван записа първи резултат, в елиминациите бе по-точен от Мирослав Миткин /“Динамикс“ /Силистра/ и Владислав Вътев /“Млади стрелци“ /Вн/, но на полуфинала загуби от Николай Данев /“Млади стрелци“/. Така той се изправи в битка за бронза срещу опитния си съотборник Мирослав Мирчев, когото успя да победи. Мирчев остана четвърти, а другият състезател на „Джамбо“ - Йордан Джамбазов, се класира пети. Банчев, Мирчев и Джамбазов спечелиха сребърната отборна купа. 
Иван завоюва още един медал - бронзов, в турнира на смесените тимове в партньорство с Лилия Божанова. Лилия пък се класира трета на сингъл в надпреварата при жените.    
Румънецът Овидиу Ахиле, който се състезава за „Джамбо“, стана шампион в дисциплината компаунд. Ахиле елиминира на полуфинала съотборника си Виктор Петров, който приключи квалификациите с първи резултат от 670 точки. Във финалната стрелба румънецът надделя срещу стрелеца от разградския клуб „Йотов Арчъри“ Добромир Вучков. Виктор Петров отстъпи престрелката за третото място в малкия финал срещу Васил Гергинов от „Робин Худ“ /Сф/. 
Виктор Петров, Петко Бойчев и Живко Жеков станаха отборни шампиони. 
Малвица Цолова спечели сребро при жените, а после завоюва още една вицешампионска титла в турнира на смесените отбори с Виктор Петров.