Един от най-интересните фестивали на един хвърлей от Русе започва във вторник и ще продължи до събота. Това е „Огненият Дунав“, който за шеста поредна година се провежда в Тутракан и привлича все повече гости. Миналата година около неговите сцени се събраха над 20 000 души, сред които туристи от Румъния, Турция, Германия, Гърция, Русия и Украйна.
Програмата на фестивала е обърната към всеки вкус. 
Откриването е поверено на Биг Бенд Русе с диригент Димчо Рубчев, а в концерта ще се включат и две вокални формации. Преди това ще има конкурс за най-вкусна рибена чорба, състезание по спортен риболов, демонстрации с моторни лодки и други атракции.
Втората вечер ще предложи на публиката класически концерт на популярни изпълнители, а третата рязко ще смени посоката. Тогава на сцената освен български групи ще излязат гости от Аржентина, от тихоокеанския остров под американски флаг Гуам и гости от турския град Чорлу, които ще изпълтят прочутите дервишки танци.
Четвъртата вечер е за любителите на хубавата българска музика - ще я поднесе Силвия Кацарова.
Кулминацията по традиция е в събота, когато дунавският кей ще стане сцена на грандиозен рок концерт на Б.Т.Р. и легендарния бивш вокалист на „Джудас Прийст“ Тим „Рипър“ Оуенс. Водещи ще бъдат популярните актьори Станимир Гъмов и Евгени Будинов, а финалът ще бъде бляскав в буквалния смисъл на думата заради подготвеното светлинно, огнено и лазерно шоу.
Събитията са безплатни, каня всички да посетят Тутракан и заедно да се насладим на фестивала, заяви кметът на града Димитър Стефанов.