Опасно детско игрище тревожи родителите в квартал „Дружба 3“ в Русе. Съоръженията не са поддържани и в окаяно състояние, което крие риск за здравето и живота на децата. Хората се притесняват, че всеки момент може да се случи нещастен инцидент и настояват за бързи мерки. 
Стърчаща тел, разплетени мрежи, увиснало на два болта баскетболно табло и подпряна с тухли футболна врата - така изглежда игрището, където често спортуват децата от квартала. В близост има детска площадка за най-малките, които се опитват да се пъхат под телената мрежа на игрището, за да гонят топките си. Родителите споделят, че децата могат да се набодат на теловете, а кошът да се стовари всеки момент на главите им. 
От общината са изпратили незабавно комисия, която да провери ситуацията на място. 
„Фактите отговарят на подадения сигнал, за съжаление всичко това е в резултат на вандалски прояви и неправилна експлоатация на съоръжението. На момента община Русе е възложила поправката на счупените елементи, като ремонтът ще бъде извършен в най-кратки срокове“, заяви зам.-кметът по комунални дейности Наталия Кръстева. 
За съжаление се оказва, че на общината й се налага непрестанно да извършва ремонтни дейности на такива съоръжения, като дори новоизградените детски площадки, спортни площадки и стрийт фитнес площадките на открито не са пощадени от вандализъм. Администрацията призовава отново гражданите да пазят общинското имущество и най-вече съоръженията, където играят деца, защото с увреждането им създават предпоставки за инциденти.