Тълкуванено на българския език от Русенския районен съд спаси ресторант „Опиум“ от глоба. На 17 юни 2015 г. там било пуснато интернет радио и проверяващ чул популярна мелодия, за която фирма „Тева“, която управлява ресторанта, нямала авторски права. Последвала глоба от 2500 лева за „организиране на публично изпълнение на записа“. 
От дружеството атакували наказанието в съда, който го отменил. Мотивите са, че за да има нарушение, трябва специално да се организират и рекламират „концерти, излъчване на филми, представяне на произведения пред широка аудитория с цел именно тази аудитория да ги възприеме като потребител на музика, текст, спектакъл, филм, хореография, изпълнение и т.н.“. 
Тъй като такова нещо нямало, а просто радиото било пуснато, съдът сметнал, че няма нарушение, като дал пример със слушането на радиостанции от шофьорите в обществения транспорт. Според русенските магистрати клиентите на ресторанта са отишли там заради храната, а не заради музиката и то още по-малко в момента пуснатата и затова фирмата не е виновна и не трябва да бъде наказвана.