Русенски скаути от „Приста скаутинг“ показаха вчера красотите и забележителностите на Русе на свои връстници от Белгия. Младежите са на лагер в село Бръшлен, който продължава до неделя. 
Вчера скаутите разгледаха Историческия музей, Екомузея, музейните експозиции, посветени на Баба Тонка, Захари Стоянов и революционното движение. Освен това момичетата и момчетата се разходиха по русенските улици, посетиха също Музея на градския бит, известен като Къщата на Калиопа и Пантеона. Римската крепост Сексагинта Приста, Ивановските скални църкви и средновековната крепост Червен бяха сред забележителноститие, които бяха в програмата на вчерашния ден.  
Лагерът в Бръшлен е за по-големите скаути - така наречените венчъри. Вчера пък приключи националният лагер за по-малките - вълчетата, който събра в Шумен скаути от цялата страна, в това число и русенски вълчета. След като дъждовното време провали първия лагер на русенските скаути в началото на юли и се наложи децата още на втория ден да напуснат базата на Текето, сега слънцето се реваншира и прави всичко възможно за хубавата и смислена скаутска ваканция.