17-годишно момче е настанено с опасност за живота в Университетска болница Русе, след като се блъсна с бясна скорост в пикап на „Енерго-Про“ със 750-кубиков мотор „Сузуки“, за какъвто правоспособност се издава след 18-годишна възраст.
Зверският удар стана вчера малко преди 10 часа по спускането за Гара Бяла. Шофьорът на служебния „Форд Рейнджър“ изпреварил камион в лявата лента по пътя за гарата и започнал да се прибира в дясната, когато видял на огледалото за обратно виждане летящ с бясна скорост към него мотор. Водачът се изнесъл възможно най-вдясно, но усетил страхотен удар в задната си част, а след малко видял, че моторът се търкаля по асфалта и спира на около 15 метра пред него. Каращият го младеж пък се претъркулил два пъти до пикапа и останал да лежи на пътя.
На място е повикана линейка, която откарала пациента в болницата в Бяла. След преглед на скенер се установило, че момчето е получило обилен кръвоизлив около мозъка. Транспортирано е в Университетска болница Русе, където му е направена незабавна операция на корема заради съмнение и за вътрешен кръвоизлив, но се оказало, че няма рани. Засега не се налага операция на главата и затова момчето е настанено в медикаментозна кома в Интензивно хирургично отделение със счупена лява предмишница и строшено коляно. Състоянието му е критично и следващите 7-8 дни са рискови за него.  
По преценка на шофьора на изпреварения от форда турски тир моторът е фучал със 150 км/час. Свидетели на инцидента станали и военните от НАТО, които пътуват за учение към полигона „Ново село“.