С три златни медала, един бронзов и Голямата купа се завърнаха трима шестокласници от Математическата гимназия „Баба Тонка“ от Международната олимпиада по математика в Сингапур. Йордан Петков, Константин Георгиев и Станислав Григоров получиха покани за участие в нея благодарение на отличните си резултати и спечелените медали. Пътуването им бе финансирано от фонд „Математика на бъдещето“.
Константин Георгиев завоюва два златни медала и Голямата купа на трибоя в надпреварата. Йордан Петков също спечели златен медал, а Станислав Григоров - бронзов. Те бяха подготвени от доц.д-р Илияна Раева от Русенския университет. 
Ръководител на екипа в Сингапур бе директорът на гимназията Митко Кунчев. Той дари в подкрепа на участието на учениците в олимпиадата сумата, която получи заедно с наградата „Русе“. 
Това е първото участие на Математическата гимназия в едно от най-трудните и престижни състезания по математика, в което се включиха 22 000 ученици от 19 страни като Малайзия, Индонезия, Виетнам, Индия, Узбекистан, Китай, Русия и др.