През последните години русенският мъжки волейбол мина през изключително трудни времена. Представителният отбор води непрекъсната борба за оцеляване и бе цяло чудо, че въобще участва в първенствата на Висшата лига. По този повод „Утро“ разговаря с президента на ВК „Дунав“ Валери Андреев.

- Г-н Андреев, упорито се говори, че бившият треньор на „Левски“ и „Монтана“ Петър Шопов ще поеме отбора, а вие предпочитате все така да мълчите. Как стои всъщност въпросът?
- Хубаво е да се говори, когато темата е на финала. Да, водим преговори с Шопов, но договор с него не сме подписвали. Вероятно и това ще стане.
- Зашумя се, че евентуалният нов треньор дори работи по селекцията.
- Отборът ще бъде комплектован от състезатели в досегашното ядро и някои нови волейболисти. Рано е да говорим за селекция. 
- На какъв етап е тимът в своето развитие?
- След дълга борба през последните години за оцеляване възнамеряваме да вървим лека-полека по път към по-високо ниво. Да речем, че излязохме от фазата с оцеляването и скоро може би ще се радваме на по-сериозен отбор.
- Едно стъпало нагоре означава стабилен спонсор.
- Водим разговори, които, ако се увенчаят с успех, целите ни наистина ще са по-големи. Видяхте какъв бе интересът на русенската публика към мачовете от женската Гран при. Очевидно е, че след пробива на футболния „Дунав“ и вниманието на хората към него, те имат нужда да гледат и класен волейбол.
- Кога ще има повече яснота?
- Може би към средата на август. Иначе отборът ще стартира подготовката в първите дни на септември?
- Какво ви струват тези надежди?
- Президент съм на клуба вече 14 години. През повечето време минахме през мъчителни усилия да съхраним отбора. Мнозина са ме питали защо не се отказвам. Все още не мисля да го правя. Дано тези мъки останат в миналото и Русе да се радва на отбор от по-висока класа.