Доказателствата по делото сочат, че се касае за умишлено убийство по хулигански подбуди, каза вчера пред БНТ говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова по повод инцидента в Бяла, който доведе до смъртта на 18-годишния Алекс Ангелов.
Окръжният прокурор Георги Георгиев обясни, че обвинението срещу Валентин Маринов е преквалифицирано от нанасяне на средна телесна повреда в убийство. Той обаче изрично подчерта, че това е все още работно обвинение и предстои да бъде конкретизирано. За целта трябва да станат готови експертизите, чиято подготовка е започнала след смъртта на 18-годишното момче. 
До смъртта на Алекс делото срещу Валентин Маринов се водеше в Бяла, но след това беше прехвърлено на Окръжната прокуратура в Русе.
Директорът на ОДМВР-Русе ми докладва незабавно след случая. Бяха предприети бързи действия и беше задържан извършителят и свидетели, които бяха разпитани пред съдия. Всички свидетели са разпитани пред съдия, ако има други свидетели, могат да се обадят в районното. Ако има такива свидетели, те ще бъдат разпитани и всеки нов факт ще бъде разгледан допълнително, заяви по-рано главният секретар на МВР Младен Маринов.