Младежи в черни блузи, с цветя в ръцете и със сълзи в очите изпълниха още преди 10 ч площада пред храма „Св.Георги“ в Бяла. Тийнейджърите се събраха, за да изпратят в последния му земен път техния приятел Алекс Ангелов, загинал след сбиване на излизане от дискотеката в центъра на града, само на метри от църквата.
Надявахме се, молихме се да се оправи, да се опита да се съвземе, да е отново сред нас, но сега вече нищо няма смисъл, нищо не помогна. Алекс беше прекрасен - лъчезарен и готин, на никого не е отказал помощ, всички ще го запомним като много здрав и добър. Мечтаеше да стане състезател с мотор или АТВ, но не сме го виждали да кара дивашки. Това говореха със свити гърла децата, за които животът няма да продължи по същия начин.
Някога имаше двама полицаи в Бяла и те знаеха всичко, контролираха реда и нямаше такива чудеса. Сега са сигурно десет, а никой не обръща внимание на децата, никой не контролира в колко часа са по дискотеките, няма кой да провери защо продават алкохол на непълнолетни. Това пък са думите на възрастните, които също едва сдържат мъката си, но гневът у тях надделява.
Въпреки че има задържан и обвинен за смъртта на Алекс, беленчани не са убедени, че това е точният човек.
Този Валентин никой не го е виждал, не го познаваме, не е слизал по центъра, явно не е излизал от махалата, камо ли да ходи по дискотеки - абсурд! Този човек е набеден, виждате, че не е съвсем в ред. И съдът ще го види, ще го оневини, а истинският убиец ще се разхожда на свобода. Даже чухме, че няколко мъже от махалата са се изнесли към Холандия още в събота. Така говорят хората и настояват да се намери виновникът, за когото ще искат най-тежкото възможно наказание.
Иначе етническо напрежение в Бяла няма. Впрочем няма и роми, тъй като след инцидента преди десет дни, те са ограничили посещенията си в заведения и магазини.