Втора поща бе разбита и обрана за седмица в региона. Този път е атакувана металната каса в пощенския клон в Иваново, но плячката със сигурност не си е заслужавала риска.
Взломът е установен вчера сутринта от дошлите на работа служители, които открили бравите на решетката и на вратата на касовото помещение на втория етаж разбити, а сейфът - безпомощно зейнал. От него липсвали около 80 лева в дребни банкноти, ваучери за храна, винетни стикери и лотарийни билети за около 1000 лева, които обаче са безполезни, защото веднага се вадят от тиражите.
Повиканата оперативна група на МВР установила, че в сградата е проникнато след счупване на стъкло на тоалетна на първия етаж.
Сградата не е защитена със СОТ, което максимално улеснило апашите, сред които очевидно има опитен касоразбивач. Според разследващи тази група вероятно е отговорна и за разбиването на касата на пощата в Стърмен миналата неделя, откъдето изчезнаха 50 лева и лотарийни билети. Както „Утро“ писа, тогава бандитите се целели в парите за пенсии, чието раздаване започва на седмо число, но не знаели, че служителкатае в отпуск и заради това графикът е сменен.