30-годишен циганин е задържан в следствения арест за блъскане с юмруци по денонощен магазин и обиди на полицаи.
В четвъртък вечерта двама братя от ромската махала и още двама техни приятели започнали да се черпят пред нон стопа зад спирката пред бл.5 в „Дружба 3“. След полунощ четиримата вече били толкова пияни, че продавачката отказала да им даде повече алкохол. Това ядосало единия от компанията и той започнал да блъска с юмруци по вратата и витрината на магазина и да заплашва продавачката.
Жената натиснала паник бутона и на място пристигнали служители от охранителната фирма. Двамата униформени видели разярения ром и се обадили в Първо РПУ. Докато патрулката пристигне, четиримата роми избягали, но баш бабаитът, който бил известен на полицията със скандалните си изпълнения, се върнал пред магазина и излял цялата си словесна ярост върху полицаите. В крайна сметка те му сложили белезници и го закарали в управлението. Вместо да се кротне обаче, пияният хулиган започнал да блъска по вратата и да ругае цялата дежурна смяна. 
Пробата с дрегер показала 3 промила алкохол, които обяснили дръзкото му поведение срещу полицаи по време на изпълнение на служебните им задължения. Задържаният е вкаран в следствения арест и срещу него е образувано досъдебно производство. На сутринта се оказало, че не помни нищо, но въпреки това отива на съд за хулиганство.