Всички питейни заведения в Бяла се проверяват, вече има констативни протоколи, ще бъдат издадени и актове. Родители, които не контролират децата си, ще бъдат наказвани с цялата строгост на закона и наредбата за обществения ред. Не е нормално деца, които са пети-шести клас, да обикалят през нощта.Мерки се вземат, но не можем да върнем детето. Това коментира кметът на Бяла Димитър Славов след смъртта на 18-годишния Алекс Ангелов, починал 8 дни след побой от Валентин Маринов заради отказана цигара. Най-потресаващото в случая е, че тарторът Маринов е попречил на Алекс да бъде оказана незабавна помощ.
32-годишният циганин е задържан в ареста, но може да обжалва мярката си за неотклонение. В същото време се очаква обвинението срещу него да бъде преквалифицирано в по-тежко. Какви действия ще предприеме прокуратурата в тази посока, най-вероятно ще стане ясно в сряда.
Разследването продължава, но според мнението на хората не може само задържаният да бъде единствен виновник, тъй като нападателите били голяма група, посочи Димитър Славов. 
Има индикации, че на същото мнение е и държавното обвинение. 
Взели сме всички предварителни мерки за спазване на обществения ред в града още на 30 юни тази година, когато беше издадена специална заповед. Преди седмица имаше и среща, на която присъстваха всички контролни органи, но ето че не успяхме да предотвратим тази трагедия. Затова ще настоявам за увеличение на полицейския състав в Бяла, заяви кметът Славов.
Инцидент като този не е имало в града и за него е виновно главно чувството за безнаказаност - можеш да направиш каквото си поискаш или почти каквото си поискаш и да не ти бъде поискана отговорност. Това е посоката, в която всички трябва да работим, заяви председателят на общинския съвет в Бяла Мариан Антонов и обясни, че в града няма етническо напрежение между роми и българи.
Ще се извърши пореден анализ на рисковите места в града. През тази година не е имало сигнали за нарушаване на обществения ред от тази дискотека и инцидентът не е следствие на продължаващи нарушения, на които не е обръщано внимание. Ще има и засилени мерки от страна на полицията по отношение на питейните заведения в Бяла, посочи директорът на областната дирекция на МВР старши комисар Теодор Атанасов.
Във връзка със случая в Бяла главният секретар на МВР Младен Маринов направи преглед на всички районни управления в малки населени места, съобщиха от пресцентъра на министерството. Главен комисар Маринов разпореди всички дежурни части да организират дейността си така, че през цялото денонощие да посрещат гражданите лично независимо от часа. Разпореждането засяга основно районните управления, в които към момента достъпът до дежурния служител през нощта е затруднен, посочва още пресцентърът.  
Вчера изтече двудневният траур в община Бяла за смъртта на Алекс, а днес близките и приятелите му ще го изпратят до вечния му дом.
Ден преди погребението директорката на училището, което момчето никога няма да зъвърши, бе покрусена.
Не искам Алекс да остане поредната статистика -  18-годишно момче загинало нелепо. Нелепо загинало е момче с пълнокръвен живот, голяма част от която мина тук. Кротко момче, постоянно е в ума ни, винаги е усмихнат, дружелюбен. Учебните часове може да не са били най-любимата част от ежедневието му, но той винаги проявяваше съпричастност към всички. Познавам го от бебе, гледан е с много любов и винаги е бил спокоен и уравновесен. Дете на съседско семейство, семейство с три деца, патриархален тип, разказа Албена Кирова, която е и дългогодишна учителка на Алекс по литература.