Семейна двойка от Русе отбеляза своята златна сватба, а по повод навършването на 50 години съвместен живот в събота Маргарита и Венко Велеви се венчаха в църквата „Света Троица“. Двамата сключват граждански брак на 9 юли 1967 година, а двете им дъщери Диана и Свилена Димитрови решават да им подготвят изненада и организират венчавката пред Бог. 
Наред с близките и приятели, които поздравиха и се повеселиха със 74-годишния Венко и 70-годишната му съпруга Маргарита, своите поздравления отправи и министър-председателят Бойко Борисов. Поздравителният адрес пък връчи депутатът Пламен Нунев, който им пожела да са здрави и все така да се подкрепят и обичат.
Вие написахте половинвековната история на един дом, в който царят доверие и разбирателство, който дарява любов и дава подкрепа, пише Борисов, който също им пожелава здраве и благополучие.
Семейството получи поздравителен адрес и от кмета Пламен Стоилов. 
Вече 50 години, ръка за ръка, с любов, разбирателство, подкрепа и взаимно уважение олицетворявате съюза между двама души като ценност, устойчива във времето, оставила след себе си прекрасни успели дъщери и внучка, които са достойни хора с добро настояще и светло бъдеще, се посочва в адреса. 
И двамата много се зарадваха, а майка ми, която е много чувствителна, дори се разплака, когато им връчиха поздравителните адреси, разказа дъщерята на Маргарита и Венко - Диана, която е радиоводеща в ефира на Шлагер радио. Освен на две дъщери семейство Велеви се радва и на една внучка - Виктория, която работи като маркетинг специалист в Англия.