Футболистите на „Дунав“ изгледаха колективно по телевизията мача „Берое“-“Верея“ /0:0/. Интересът към този двубой не е случаен, тъй като беройци ще гостуват в Русе за среща от втория кръг на 24 юли. Днес момчетата на старши треньора Веселин Великов ще излязат на стадион „Васил Левски“ за стартовия си мач срещу „Септември“ /София/.
Казват, че стилът на един отбор се определя от манталитета на треньора. В този мач това се видя повече от ясно. Бидейки по-рано наставник на „Верея“, Александър Томаш се бе изтупал сега в елегантен черен костюм пред пейката на „Берое“. И каквото правеше при верейци, го вкара в играта и сега - много сметки, затворен футбол, чакане на „помощ от приятел“ - съдията. И почти я получи - верейци се измъчиха в последните 10 минути с човек по-малко заради червен картон на Мирослав Енчев. 
„Берое“ игра досадно и скучно, с дебнене за всяка грешка на съперника. Активът на отбора за цял мач бе един странен удар с глава, при който топката кацна на напречната греда. 
Разликата за Томаш в работата му с двата старозагорски отбора тепърва ще му става ясна. Във „Верея“ публиката - един файтон хора - предпочиташе главно да мълчи и да ръкопляска. Буйните беройски фенове обаче не си поплюват и в един момент изригнаха срещу играчите си. Слабият Ерик Почански пък бе изпратен при смяната си с толкова люти освирквания, че не издържа и побърза да се скрие от обида в съблекалнята. Не се вслуша дори в Томаш, който се опита да го прати на пейката.
Впечатление в отбора на „Берое“ направи влезлият като резерва румънец Негрут, много силен като физика и мощ централен нападател. 
„Берое“: Перниш, Виданов, Желев, Като, Райнов, Цонев, Фиртулеску /Негрут 57/, Динков, Пенев /Матеус 88/. Еуженио, Почански /Станчев 83/.