Лекоатлетът на „Дунав“ Сава Тодоров завърши четвърти във финалното бягане на 5000 метра при участието си на балканското първенство за мъже и жени в сръбския град Нови пазар. Тодоров финишира за 14:45,37 минути. Шампион с 14:33,35 стана Йоло Николов.
Друг дунавец - Живко Стоянов, не успя да се класира за финала на европейското първенство за състезатели до 23 години в полския град Бидгошч. Живко се нареди 20-и в бягането на 400 метра. Той постигна в серията си 47.65 секунди, като се приближи до личния си рекорд от 47.29. Ако бе повторил най-добрия си резултат, щеше да бяга поне на полуфинал. 
Президентът на СКЛА „Дунав“ Евгени Игнатов пък бе особено щастлив, защото габровският му възпитаник Християн Стоянов спечели бронзов медал на световното първенство за параолимпийци в Лондон. Стоянов завърши трети на 1500 метра с лично постижение на 3:58,94 минути. Шампион стана състезател от Уганда.
Евгени се грижи за подговката на 19-годишния Християн от няколко месеца. Преди момчето, което по рождение има проблеми с дясната ръка, тренираше при Веселин Георгиев.