Испанката Гарбине Мугуруса спечели за първи път титлата от Уимбълдън в своята кариера, след като се наложи със 7-5, 6-0, над петкратната шампионка от надпреварата Винъс Уилямс.

Първият сет бе изключително равностоен, като и двете тенисистки предложиха истинско зрелище за зрителите на Централния корт. Двете печелеха сравнително лесно своите подавания, но същевременно сътвориха истинска престрелка помежду си от основната линия и показаха тенис от най-високо ниво.

Ключовият момент в частта дойде в гейм номер 11, в който испанката реализира решаващ пробив, а след това приключи сета за 7-5 в нейна полза.

Мугуруса стартира ударно втората част и след два ранни пробива дръпна в резултата с 3-0. Наказателната акция на 15-та в света продължи с нов брейк и изразителното 5-0, на което петкратната шампионка не успя да намери противовес. В крайна сметка испанката бе безпощадна и след час и 18 минути вдигна победоносно ръце.

Това бе втори финал за Мугуруса, след като през 2015 г. загуби битката за титлата в Ол Инглънд Клуб от по-малката сестра на Винъс и бивша номер едно в света Серина Уилямс.

По този начин шампионката от Ролан Гарос 2016 спечели втора титла от Големия шлем в досегашната си кариера.