1000 лева е обезщетението, което Районният съд присъди на клиентка на ЦБА, а още 150 лева ще трябва да й бъдат върнати. Те били взети, защото служители от магазина сметнали, че жената е откраднала колбас. 
На 28 февруари работещи за веригата отишли в гаража на бащата на К.Р и му казали, че тя трябва да отиде в Халите и да потърси охраната, защото била станала грешка с дублиране на клиентски карти. 
Щом тя се озовала там, при нея дошли управителят и жена, която се представила като Йорданова. Те й показали запис от 14 февруари, на който К.Р. разглежда колбас, като от записа не се разбирало дали го връща на мястото му или не. Заявено й било, че го е скрила в ръкава си. 
Шокирана от обвинението, жената отрекла, но това не трогнало никого. Отговорът на служителите от магазина бил, че правилно е постъпила, че се е явила лично, защото иначе са щели да повикат възрастния й и болен баща и да занимават семейството й, както и да разпространят записа с текст, че краде от магазините. А за да не случи всичко това, трябва да им даде 150 лева. 
Жената първо поискала да се защити, но размислила, защото докато се изясни всичко, негативните последици за нея вече ще са налице. Най-много се притеснила за възрастните си и болни родители и дала парите.
Решила обаче да не оставя нещата така и да си потърси правата в съда. Искът й включвал желание да й върнат 150-те лева, които според нея й били взети чрез изнудване и заплахи, поискала и да й платят 1000 лева обезщетение за неимуществени вреди. 
От магазина не отговорили на исковата молба, не изпратили никого в съдебната зала, нито пък пожелали делото да се гледа в тяхно отсъствие. Това дало право на съда да се произнесе с неприсъствено решение, при което се признава изцяло искът и освен това е и окончателно и не може да се обжалва. 
Така на жената били признати както посочените суми, така и лихвите върху обезщетението, а от ЦБА ще трябва да й платят и разноските по делото.