Русенското средно училище „Васил Левски“ е отличено с Европейски знак за качество в рамките на училищата в Европа eTwinning. Училището получава тази престижна награда заради най-новия си проект, по който работи: „Игри и дейности на открито с използване на QR код“. Проектът стартира по време на международен семинар за квалификация на педагогически специалисти в Хърватия.
СУ „Васил Левски“ е четвъртото русенско учебно заведение, което може да се похвали с Европейския знак за качество. Авторитетната марка вече имат СУ за европейски езици „Св.Константин-Кирил Философ“ и Английската гимназия „Гео Милев“, а също и детска градина „Чучулига“, която дори на два пъти е била удостоена с приза - през 2013 и 2014 година. 
eTwinning е част от програмата на Европейския съюз за образование, обучение, младеж и спорт „Еразъм +“. Тя предлага платформа за педагози, която дава възможност за общуване, професионално партньорство, работа по общи проекти. eTwinning стартира през 2005 г. и към нея са се присъединили вече 477 956 учители и 180 929 училища. Сред тях са и русенските СУЕЕ, Английска гимназия, „Възраждане“, СУ „Васил Левски“, ОУ Братя Миладинови“, Първо частно „Леонардо да Винчи“ и Професионалната гимназия за строителство, архитектура и геодезия.