Слънце, жизнерадост, много колорит и специфични арт закачки ще видят русенци в новата изложба, която се открива в понеделник в Художествената галерия. В 18 ч в една от залите на РХГ ще бъдат представени творби на шестима съвременни художници от град Мурсия, които пресъздават многообразието от култури и обичаи, вдъхновило десетки живописци, музиканти, писатели. 
Писателка е и дамата, благодарение на която русенци ще се докоснат до специфичния колорит на шестимата испанци. Това е Надежда Костадинова, която три десетилетия живее в Мурсия, пише и издава литература и именно издателската работа я е срещнала и сприятелила с художниците. Тя се свърза с нас и предложи гостуването, а ние сме възхитени от таланта и настроението, които вдъхват творбите на испанските автори, каза директорката на РХГ Елена Великова. 
Названието на изложбата е „6DISPARES6“, като испанската дума „диспар“ означава именно „различен, не еднакъв“. Такива са Алваро Пеня, експресионист с признат международен престиж, Силвия Виняо - живопис, илюстрация, видео, Маркос Аморос, художник и музикант, преплел живописта и блуса. Моисес Ягуес залага на арт провокацията в графиката, Олга Родригес Помарес експериментира със скулптурата, а Хосе Мария Гаррес е художник на философското и философ в изобразителното изкуство.