„Българи-юнаци!“ скандираха в 18-а минута няколко души в зелени фланелки, скромната агитка на „Лудогорец“ в първия мач на разградчани от предварителния кръг на Шампионската лига във Вилнюс срещу „Жалгирис“.
Тогава юнаците от три континента с единственото българче в състава Георги Терзиев поведоха с гол на Абел Анисе. Футболистът от Мадагаскар пое красиво топката и с топовен изстрел от въздуха даде преднина на отбори си.
Само че картинката през второто полувреме изглеждаше доста по-различно. Здравите като физика домакини направиха пълен обрат с голове на Серж Нюаджи и Куклис. Нюаджи, играл за кратко в ЦСКА /Сф/, се възползва от 76-а минута от лош шпагат на Моци и направи 1:1. После пак той проби отдясно и сервира топката за безпощаден шут на Куклис, пратил кълбото под напречната греда - 2:1.
След мача треньорът на литовците Валдас Дамбраускас разкри, че всички негови футболисти са били дълбоко уверени в победата си и тя наистина е дошла. А старши треньорът на „Лудогорец“ Георги Дерменджиев продължи с репертоара от пролетта - загубата се дължала на грешки в защитата. Ами да, в колективните спортове това е най-честата причина за загубите. Освен това времето за подготовка не стигнало. Тук Чичо Гошо се размина с изявление отпреди няколко дни, когато каза: „Отборът е напълно готов за Шампионската лига!“.
Само че не изглеждаше готов. Завърналият се от „Хайдук“ Георги Терзиев бе толкова тежък, че го надбягваха в два от три спринта. Далеч от нивото си бе и румънецът Моци, както и бековете, особено Натаниел. Като прибавим и никаквата игра на Кафу, когато услужливи медии у нас продаваха през ден за милиони евро ту в Англия, ту в Италия, става ясно защо „Лудогорец“ загуби първия мач.
Във втория разградчани може и да разбият „Жалгирис“ и дано го направят, но ако яките литовци се затворят и отговорят с опълчение, като нищо могат да елиминират българския шампион.
Толкова ранно отпадане ще е нов голям удар след резила срещу „Милсами“ преди две години. И дано да не се случи, щото новата трибуна на „Лудогорец Арена“, с която толкова се хвали ръководството на „орлите“, ще служи поне един сезон сами за стартова площадка и пристан на гаргите. Така че, юнаци от всички страни, стягайте се! Да не берете срамове след реванша, че и ние покрай вас.