Кампания за събиране на средства за купуване на дефибрилатор за Комплексния онкологичен център започва във вторник от 10 часа на площад „Свобода“. Тя е по идея на русенското Уаби Саби общество и ще продължи 67 дни до 22 септември. Целта е да се съберат 8000 лева за дефибрилатор среден клас.
Уаби Саби е вдъхновено от таоизма и будизма движение, най-общо казано - за възприемането на красотата, неповторимостта и съвършенството на света.
Изборът на деня за начало на благотворителния рейд не е случаен - това е рождената дата на Нелсън Мандела, обявена от ООН през 2009 за Международен ден на доброто, в който всеки жител на планетата е призован да отдели 67 минути за благотворителна дейност, за да стане светът по-добро място за живот, казват организаторите на кампанията Анелия Минкова и Надя Русева.
В Русе екипът на Уаби Саби ви кани всяка събота от 10 часа на 67-минутна йога практика, като първото занятие ще се проведе на 18 юли - вторник от 18.30 до 19.37 часа. Там ще се разбере къде ще се проведат останалите йога практики в съботните дни. Желаещите да се включат ще заплатят символична такса от 5 лева, а тези, които не искат да практикуват йога, могат да дарят колкото пари пожелаят на място в дарителска кутия или чрез DMS номер или банкова сметка, които ще бъдат обявени допълнително.