Дрогиран мъж без книжка е заловен да управлява БМВ в понеделник в 2.30 часа след полунощ. Екип на Пътна полицията следял за нарушения на ул.“Доростол“ в кв. „Цветница“ и видял странно движещ се автомобил. При проверката на шофьора му се оказало, че 29-годишният И.П. от Николово няма книжка, а закачените на БМВ-то номера са издадени на „Опел Тигра“. 
По време на разговора униформените усетили, че младият мъж се държи доста неадекватно и го изпробвали за алкохол. Дрегерът отчел нула промила, след което последвал тест за упойващи вещества. Уредът дал положителен резултат за употреба на амфетамин и канабис. 
Дрогираният отказал да даде кръвна проба и срещу него е образувано производство за престъпление. Новите санкции обаче не хващат И.П., чиято кола не може да бъде свалена от регистрация за шест месеца, тъй като въобще не е минала през КАТ. Очаква се решението на съда за наказанието му.
Автомобилите на други двама пияни шофьори ще останат на трупчета за половин година. В понеделник в Бяла са заловени водачи на „Рено“ и „Пежо“, в които са измерени 1.87 и 1.95 промила. Те са отказали да дадат кръвна проба и отиват на съд.