Състоянието на изпадналия в кома  след скандал с група цигани в Бяла Алекс Ангелов показва подобрение. 18-годишният младеж бе повален в събота сутринта с един удар с юмрук от 32-годишния Валентин Маринов и оттогава е в безсъзнание.
Състоянието на пациента е стабилизирано, но не са изключени последици и затова ми е трудно да дам по-дългосрочна прогноза, съобщи вчера началникът на отделението по неврохирургия към Университетска болница Русе д-р Огнян Игнатов.
При постъпване в УМБАЛ младежът бе получил тежка черепно-мозъчна травма, като дясната зеница бе по широка от лявата и имаше кървене от слуховия проход, което е белег за фрактура на черепа, обясни д-р Игнатов. 
Алекс веднага е прегледан на скенер, където се вижда фрактура в основата на черепа, и е настанен в Интензивно хирургично отделение. В понеделник на новия преглед на скенер се установяват няколко мозъчни контузии в лявата половина на главния мозък. Момчето излезе от кома, но на моменти буйства и за да не си навреди, го поддържаме в медикаментозна кома, уточни неврохирургът. Благодарение на добрата реанимация състоянието му постепенно се подобрява, но е възможно да се получат късни усложнения.
В момента оперативна намеса не се налага. Това е било потвърдено и от консултанта от варненската университетска болница проф.Светослав Калевски, който вчера прегледа обстойно Алекс и одобри напълно схемата на лечението му.