За много хора банята е светилище, където да се отпуснат, да се усамотят за релаксиращ душ или приятна вана. Това е лично място за уединение. Това е мястото, където отмиваме цялата умора на деня и започваме на чисто.

Но има и хора, които не биха се съгласили с това описание, защото тяхната баня не им носи успокоение и приятни емоции. Независимо дали сте в собствен апартамент в Русе или под наем, Вие можете да обърнете внимание на пет стъпки, с помощта на които и вашата баня ще се превърне в много приятно помещение.

ОТЪРВЕТЕ СЕ ОТ БЪРКОТИЯТА. Може би банята не е толкова хубава, колкото Ви се иска, защото просто е претрупана с много излишни предмети. Изхвърлете всички празни бутилки и опаковки от козметика, шампоани, препарати. След разчистването идва ред на цялостното почистване и излъскване – ваната, душ-кабината, батериите, тоалетната чиния, всяко ъгълче трябва да бъде почистено, дезинфекцирано и излъскано до блясък. Използвайте по-силен препарат от обикновено. Не забравяйте да сложите ръкавици, за да предпазите ръцете си.

СЛОЖЕТЕ НОВО ОГЛЕДАЛО. Това е отлично решение за един по-нов вид на банята Ви. Ако всяка сутрин се оглеждате в едно старо и захабено от влагата огледало, това може да е причината за лошото ви настроение.

ИЗПОЛЗВАЙТЕ ЦВЕТНИ АКЦЕНТИ. Можете да използвате за целта цветни хавлии, които да контрастират с основния цвят на банята. За да внесете по-спокойна атмосфера, използвайте по-нежни  и пастелни цветове. Ако имате възможност поставете в банята постелка. Ефектът от нея е една съвременна и уютна обстановка. Можете да използвате и красива раковина, която да поставите на ключово място.

РАДИКАЛЕН РЕМОНТ. Ако сте решили да предприемете по-драстични стъпки, можете да подновите изцяло интериора на това помещение, като започнете от плочките и свършите с вратата. Бъдете смели в избора си – заложете на нещо нетрадиционно и ще се уверите в невероятния резултат. Дръзките цветове ще дадат отличен старт на деня ви и ще ви изпълнят с енергия и желание за работа.

РОМАНТИКА В БАНЯТА. И накрая, но не на последно място, внесете лека нотка на романтика в банята си. Малки ароматни свещи биха свършили отлична работа. Те дискретно ще ароматизират помещението. Не забравяйте и ароматните масла за вана. Забравете за работата и домакинските си задължения поне за час. Ще излезете от там като преродени.