Състезателят на „Дунав“ Мирослав Кирчев ще е най-представителното име в националния отбор за европейското първенство по кану-каяк за мъже и жени, което ще се проведе в петък, събота и в неделя в Пловдив. Носителят на медали от континентални първенства, световни шампионати, както и участник на олимпийските игри ще стартира на 1000 метра при едноместниците каякари.
„Локомотив“ /Русе/ ще направи дебют при женските двойки с новата състезателка в екипажа - беларускинята Анастасия Лавренова. Лавренова най-сетне получи български паспорт, а нейна партньорка в лодката на 500 и 1000 метра ще е Даниела Недева. 
Да припомним само, че процедурата по българското гражданско на Лавренова бе ускорено едва след публикация на вестник „Утро“. При първото подаване на документи беларускинята получи любезен отговор, че трябва да почака за наша лична карта. 
Вилиян Бъчваров ще вземе участие в два старта - на двойка каяк с пловдивчанина Христо Рокев и при четворките. Част от квартета ще е още един състезател на „Локомотив“ - Кристиян Душев. Душев ще стартира и при едноместниците на 200 метра.
Сестра му Олимпия ще се състезава на единичен каяк /200 метра/ и на двойки /200 метра/. Нейна партньорка ще е каякарка на „Тракия“ /Пд/.