Подписка против изграждането на жилища за социално слаби на общинския терен на улица „Белмекен“ в квартал „Родина“ се разпространява в интернет. Живеещите в района са събрали над 260 подписа, като целта им е да достигнат 500. Участниците в подписката заявяват, че с изграждането на социалните жилища за настаняване на лица от малцинствени групи и социално слаби ще се наруши етническото равновесие. 
Считаме един такъв опит за интегриране на малцинства при неработеща съдебна и правоохранителна система за безумен и нелеп. Заселването на представители на малцинствата сред съвестни, работещи и плащащи сметките и данъците си граждани е неработещ, абсурден и потенциално опасен опит за интеграция на малцинствата, обръщат се гражданите чрез подписката до кмета Пламен Стоилов. 
Това всъщност е втора подписка, след като през 2014 строежът на социалните жилища отново предизвика недоволството на живеещите в „Родина“. Тогава те внесоха протестна подписка със 700 подписа. 
На предходната сесия общинските съветници дадоха зелена светлина общината да кандидатства с проектно предложение по оперативна програма „Региони в растеж“, което е на обща стойност 2 140 258 лева. В блока за социално слаби ще има 28 жилища, от които две едностайни, 20 двустайни и 6 тристайни, като някои от тях ще могат да се ползват от хора с двигателни проблеми.