Извинения на българската държава в лицето на съдията, разглеждащ делото срещу него, поднесе вчера турският шофьор Зекай Ташкън. Той бе задържан на 19 юни, след като подхвърли две банкноти по 5 евро в патрулка, за да не бъде санкциониран за забранено безумно изпреварване с буса си на Беленския баир, при което създал потенциална заплаха от истинска касапница на пътя.
След вдигане на стоп палката от дежурещия в този участък патрул Ташкън понечил вместо да плаща глоба, чийто горен размер е 150 лева, да реши проблема с дребен рушвет и пуснал 10-те евро в полицейската кола. Въпреки предупреждението на единия от униформените да си прибере парите, той продължил нахално да се усмихва. Физиономията му обаче замръзнала, когато на място дошла повиканата оперативна група и започнала огледите. Ташкън видял, че работата става дебела, но продължил да си усложнява положението. Скочил в буса и подкарал с максимална скорост напред. Стигнал до популярен сред турските шофьори тир паркинг и разказал какво се е случило и там най-после получил добър съвет - да се предаде и да не затъва повече.
Цялото приключение донесе на търсача на силни усещания 1 година затвор условно с 3 години изпитателен срок, както и глоба от 1000 лева, а той обеща, че поведението му никога повече няма да се повтори.