Убиецът на съпругата си Джейлян - Бахар Селим, да прекара 25 години в затвора. Това постанови и Апелативният съд във Велико Търново, който изцяло потвърди решението на Окръжния съд в Русе.
Трагедията настъпи на 31 май миналата година и бе кошмарният край на трудния семеен живот на Бахар и Джейлян. Двамата били пълна противоположност - колкото 27-годишната висшистка с добра работа в шивашка фирма била заредена с енергия и оптимизъм, толкова работещият й в мебелна фирма 34-годишен бивш съпруг бил мрачен и подозрителен у дома, макар че навън бил познат като кротък човек. Разяждала го дива ревност, която след серия тежки скандали и смразяващи побои накрая постигнала своето - семейството стигнало до разпад и вече дори най-здравата спойка - 7-годишният син - не можел да го спаси.
Джейлян решила да поеме собствен път в живота. На 30 май мъжът й подслушал нейн телефонен разговор, в която жената казала пред приятелка, че мисли да се изнесе от дома. На следващия ден взелата решение да скъса с досегашния тормоз жена признала пред същата приятелка по телефона, че в живота й вече има друг човек, но и този разговор бил подслушан от Бахар. Излязъл извън кожата си, малко след чутото откровение той успял да подмами напускащата го жена да се качи в БМВ-то му, за да огледат крайградска вила, която искали да купуват. В името на дългите години заедно Джейлян седнала в колата, но по пътя в посока Бяла признала, че обича друг и предупредила мъжа си повече да не прави общи планове за двамата. Това взривило гнева и емоциите на Бахар, който извадил взет от дома кухненски нож и ръгнал отмилялата му Джейлан. После спрял на обръщалото на 16-а линия и се нахвърлил с ножа върху изплъзващата му се съпруга, но тя успяла да отвори вратата и да избяга. Заслепен от ревност и жестокост мъжът й я застигнал и я довършил с десет удара с ножа, три от които били смъртоносни.
След като се уверил, че жена му не диша, Бахар се обадил на тел. 112 с думите „Убих жена си на обръщалото на 16-а линия“ и избягал. После няколко часа обикалял като обезумял наоколо, докато бъде заловен в Пиргово. 
За зверството Бахар Селим получи доживотна присъда, но тъй като делото се гледаше по съкратената процедура - с пълни самопризнания - тя беше намалена на 25 години лишаване от свобода. Окръжният съд в Русе реши още убиецът да изплати по 150 000 лева на родителите на Джейлян и на 7-годишния си син, когото остави без майка. 
Решението беше атакувано както от адвоката на подсъдимия, така и от родителите на убитата млада жена. Те искаха виновникът да останат без дъщеря си да лежи поне 30 години в затвора. Неговият адвокат също е записал в жалбата си, че присъдата е несправедлива, но с цел да бъде намалена. 
Апелативният съд не удовлетвори нито едната, нито другата страна и сега им остава последен шанс - обжалване пред Върховния касационен съд.            У