Бившият футболист на „Дунав“ и „Левски“ Антон Огнянов отказа оферта от „Етър“ /Велико Търново/, научи „Утро“. Той обяснил, че ще се опита да подпише договор с отбор от чужбина. Ако тази възможност пропадне, щял да помисли върху предложението на „болярите“.
Огнянов записа точно година с екипа на „Дунав“. През тази зима напусна тима, тъй като желанието му да играе в „Левски“ било неустоимо. В София обаче не му потръгна и за втори път в кариерата си бе освободен от столичния гранд. Мотивът за раздялата бе, меко казано, обиден - нямал класата да играе в голям отбор. 
Междувременно руският клуб „Балтика“ /Калининград/ представи Искандар Джалилов като 11-то си ново попълнение през това лято. От информация в клубния сайт става ясно, че Джалилов е подписал договор за година с опция за удължаването му с още една.
Таджикистанецът Джалилов стана футболист на „Дунав“ през миналото лято. Като цяло той остави много добри впечатления с бойката си и мъжка игра. По някое време от сезона формата на десния бек не бе толкова добра заради получена контузия, но спокойно можем да кажем, че Искандар се раздаваше според възможностите си във всеки мач.