„Русенската публика е невероятна! Тя беше нашият седми играч“, възкликнаха националките от женския волейболен тим след втората си поредна победа на Световната Гран при в „Булстрад Арена“. Избраничките на Иван Сеферинов стартираха с 3:0 срещу Казахстан, в събота вечерта пречупиха драматично корейките с 3:2 /20:25, 25:15, 25:14, 22:25, 15:8/, а късно снощи излязоха за последния си двубой срещу Германия. 
„Много съм доволна. Борихме се до края и заслужихме победата. Корейките ни натиснаха в тайбрека със сервис, но се ориентирахме бързо и се справихме. Русенската публика е страхотна! Искам да й благодаря от сърце. Тя ни помогна много още в първия ден. Без тези фенове едва ли щяхме да извървим пътя към победата“, заяви Добриана Рабаджиева, която реализира 17 точки. 
Тя допълни, че мачът с Германия няма да е никак лек, тъй като българският отбор изразходвал много сили в двубоя срещу Южна Корея.
„Играхме и заради публиката. Тя беше седмият ни играч. Да, хареса ни да играем в Русе, защото феновете знаят как да ни мотивират. Обикнахме тази публика и й благодарим за подкрепата“, каза Нася Димитрова. 
„Хората по трибуните бяха страхотни“, не спести добри думи и разпределителката Петя Баракова. 
А русенската публика наистина беше невероятна. Атмосферата в залата напомняше за времената, когато „Дунав 8806“ играеше важна роля в българското баскетболно първенство и феновете подкрепяха отбора от първата до последната минута.