Отборът на „Дунав“ с футболисти до 19 години завърши седми в отминалото първенство на Елитната юношеска лига. Останал малко в сянка за сметка на представителния тим, съставът с треньор Цветомир Младенов показа очевидно израстване. Какво става с първия резерв на мъжкия отбор? По тази и други теми „Утро“ разговаря с Младенов, който пристигна в Русе преди година от школата на „Спартак“ /Плевен/.

- Цецо, как ще коментираш това седмо място?
- Като класиране не е никак лошо, като игра има какво да се желае още много.
- С кои футболисти се раздели след края на шампионата?
- Сонер Хюсеин и Стефан Митев са в мъжкия отбор. Напуснаха ни трима-четирима състезатели, главно резерви.
- Как върви селекцията преди новия сезон?
- Вече се договорихме с две нови попълнения. И двамата са русенци - Василен Марков и Светослав Ковачев. Те идват от школата на „Лудогорец“ /Разград/.
- На какви постове играят?
- Защитници са. До дни трябва да пристигне и вратар. Става дума за момче от ЦСКА.
- Трудно ли върви селекцията?
- В интерес на истината неочаквано и доста по-леко в сравнение с миналата година, когато буквално почнахме от нулата. Изненадан съм, че получих много обаждания от млади футболисти, които питаха дали биха получили възможност да играят за нашия отбор. Обяснението е едно - авторитетът на ФК „Дунав“ покрай представянето на първия тим и доста по-добрата организация на работа в клуба като цяло провокира този интерес. Аз лично се радвам на тази промяна.
- Как ще премине подготовката?
- Ще заминем на 23 юли за лагер в Трявна. Там ще проведем няколко контролни срещи. 
- Какво очакваш от новото първенство?
- Отборът да играе все по-добре и някои от момчетата да се представят така, че да впечатлят старши треньора на мъжкия отбор Веско Великов. Все пак нашата основна задача е да изграждаме кадри, готови да носят един ден екипа на първия отбор.