18-годишен младеж от Бяла вече два дни е в безсъзнание след пиянско спречкване за една цигара пред дискотека рано сутринта в събота. Пострадалият Алекс Ангелов отказал да даде цигара на циганин и той му отвърнал с юмрук в лицето. Почерпеният младеж паднал на земята и си разбил главата. Докаран е с линейка на Спешна помощ в Университетска болница Русе в кома вследствие на кръвоизлив в мозъка и е настанен на командно дишане в Интензивно хирургично отделение. Състоянието му все още е критично, казаха вчера за „Утро“ от УМБАЛ-Русе. 32-годишният ром Валентин е задържан в следствения арест.
Инцидентът е станал в 5.30 часа на 30 метра от Районното полицейско управление в идеалния център на Бяла. 30 минути по-рано персоналът в дискотеката помолил посетителите вече да си тръгват. В нощното заведение бил Алекс с още 5-6 момчета, а отделно се веселили около 12 роми от кв.“Освобождение“. И двете групи напуснали нощното заведение, като всички били под въздействието на голямо количество изпит алкохол, каза за „Утро“ вчера директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Теодор Атанасов. Валентин, който по принцип не пушел, но като си пийнел, му идвал мерак да запали, поискал цигара от Алекс. Младежът обаче не само отказал да му даде, а го наругал. Циганинът, който излязъл от дискотеката с бутилка бира в ръка, го заплашил с нея, след което му забил един юмрук в лицето. От удара Алекс паднал на земята и си разбил главата в плочките на площада, уточни Атанасов след разговор със съдебния лекар, който вчера е прегледал младежа. Двете компании на минутата се разбягали, но Алекс успял да звънне на свой братовчед и да му каже, че не се чувства добре. Когато роднината дошъл на място, го намерил в безсъзнание, а до него се търкаляла празна бутилка от бира. Според комисар Атанасов именно тази бутилка е заблудила роднините и разследващите, че фаталният удар по главата на Алекс е нанесен с нея, но медицинският преглед вчера е отхвърлил категорично тази версия.
Сигналът на тел.112 е получен в 6.20 часа, след което са пристигнали екипи на полицията и на Спешна помощ. Алекс е откаран в болницата, а униформените са издирили и задържали 32-годишния ром. За него се знаело, че като непълнолетен имал криминални прояви, но после се кротнал. Циганинът е вкаран за 24 часа в ареста с полицейско разпореждане, а по-късно мярката е удължена на три денонощия с постановление на районен прокурор в Бяла и Валентин е приведен в следствения арест.