За около половин час - колкото да хапнат и да се възстановят, спряха в Русе участниците в екстремната надпревара „Дунав Ултра 4: Гладиатори на колела“. Това се случи на римската крепост „Сексагинта Приста“ вчера по обед, където беше организиран подкрепителен пункт, а гладиаторите изслушаха кратка беседа за крепостта и се снимаха. 
Срещнахме сериозна, безпрецедентна подкрепа през всички села, където минава маршрутът. Хората посрещат участниците с перфектно организирани кетъринги, в боровското село Обретеник също се бяха подготвили перфектно, сподели основателят на „Дунав Ултра“ и „Гладиатори на колела“ Борис Бегъмов. Той подчерта, че това е нестандартно състезание за аматьори, които се движат много бързо, като едновременно са конкуренти и партньори. 
Преминаването през Русе е колоритно и тежко и това е причината от логистична и концептуална гледна точка тук да имаме чекпойнт. Каузата ни е да популяризираме Дунавския регион и това се усеща от хората и на областно, и на национално ниво, и затова имаме такъв успех, посочи още Бегъмов. 
На крепостта „Сексагинта Приста“ гладиаторите бяха посрещнати от общинския шеф Сашо Щерев, който връчи поздравителен адрес от името на кмета Пламен Стоилов и пожела успех на кампанията. 
След като участниците се подкрепиха и възстановиха, 10 ентусиасти-маршали от сдружение „Вело-Русе“ се включиха в логистичната подкрепа и организираха бързото и безопасно извеждане на гладиаторите през Русе. Те продължиха към Тутракан, преминавайки през Мартен и Сливо поле, а по-нанатък Ряхово, Бабово и Бръшлен.