- Откъде дойде идеята за „Един срещу друг“ и защо избра мотива за раздяла?
- Като цяло залагам на любовната тематика, защото любовта като тема е неизчерпаема. По какъвто начин да бъде поднесена тя, винаги е актуална. Това е любимата ми тема, защото съм в такава възраст, в която преживявам любов, раздяла и т.н. Третото ми парче е и третата ми сбъдната мечта, винаги съм искала да имам подобно парче, на което съм и съавтор. Песента бе създадена и благодарение на един млад бийтмейкър - Борислав Тонев, за когото тепърва ще се чува.
- Наскоро спечели „Като две капки вода“. Каква е емоцията да си победител в подобен проект и беше ли трудно преобразяването ти в различни изпълнители?
- Естествено, че ми беше трудно, това е нещо много ново за мен. Дотогава ми се е налагало само да пея, а трябваше да се превъплътя в различни образи. Може би най-лесно ми беше да имитирам глас, за останалото нямаше да се справя без Етиен Леви и Милица Гладнишка. 
- Кое ще е следващото ти парче?
- Подготвям повече от едно парче. Винаги съм работила така, защото когато ми дойде идея в главата, се опитвам да я разработя, преди да съм я забравила. Естествено, работя и върху четвъртото си самостоятелно парче и върху много други неща.
- Какво запази в себе си от момичето, което се яви преди година на XFactor, и какво те прави щастлива?
- Щастлива ме прави музиката и това да бъда на сцена. Аз съм същата Михаела, която се яви на XFactor. Всичко съм запазила. Надявам се само да надграждам с интелект и талант.