Откраднати 15 лева от улична кафемашина осигуриха престой в затвора на И.И. За мъжа подобно посегателство съвсем не било първо, затова се оказал зад решетките. 
Той разбил кафемашината на 20 ноември 2016 г., за да се добере до монетника, където имало 15 лева. Щетите, които нанесъл обаче, били двойно повече - за 33 лева. Дребната сума, която откраднал, не му донесла нищо хубаво, защото се наложило да възстанови поразиите си, преди да сключи споразумение с прокуратурата. Договорил се с държавното обвинение да прекара зад решетките една година при първоначален строг режим. Освен това е осъден да плати на ОДМВР-Русе 30 лева за разходите по разследването и така при откраднати 15 лева му се наложило да върне 63. 
„Колегата“ му В.М., който също разбил кафемашина, извадил повече късмет. На 16 април тази година той се докопал до 40-те лева, събрани в монетника. А щетите, които нанесъл, били за 65 лева. Наказанието му обаче е условно - 6 месеца с 3 години изпитателен срок. Той също се споразумял с прокуратурата, наложило му се и да плати за вредите, които нанесъл, и за разследването от полицията. Керпедените пък, с които разбил кафемашината, били отнети в полза на държавата.