Злокачествен тумор с тегло 15 килограма извади от корема на 68-годишна русенка началникът на АГ комплекса д-р Георги Хубчев. Операцията бе извършена вчера рано сутринта и часове по-късно пациентката вече се чувстваше добре.
Жената постъпи по спешност в гинекологията в четвъртък с болки, гадене, повръщане и подут колкото при деветмесечна бременност корем и нямаше никакво време за бавене на операцията, каза пред „Утро“ д-р Хубчев. 
След отстраняването на огромния тумор се вижда, че около него има метастази, които също са изчистени. Операцията е била трудна и рискована за пациентката, но продължилите два часа и половина усилия на медиците довели до най-добрия възможен резултат.
Болната е носила тумора в корема си близо година, но не отишла на преглед от страх и потърсила лекарска помощ едва когато започнали болките. Според д-р Хубчев занапред няма опасност от рецидиви на изчистения тумор и метастази и пред жената има дълги години живот.
В АГ комплекса онкологичните операции се извършват от години в пълен обем и всеки застрашен от карцином може да потърси нашата помощ, посочи акушер-гинекологът.