Докъде ще стигне агресията на лумпените срещу медицинското съсловие?! Може би до кървава саморазправа с екипи на болнична или до болнична помощ?! Тези тревожни въпроси задава Районната колегия на Българския лекарски съюз в декларация в знак на протест срещу варварската агресия срещу д-р д-р Албена Гагова от болница „Шейново“, пребита от Владимир Стоянов, на когото е отказана плацентата на новороденото му бебе заради неизпълнение на изискванията в подобни случаи.
Днес лекарската колегия ще работи със сини лентички на мантите, като по този начин се присъединява към призива на БЛС 7 юли да бъде ден на протест в здравеопазването по наслов „Не на насилието“. 
Уважаеми властимащи, разрешаването на изключително тежкия проблем с насилието над медиците минава през допълване на приетото през 2013 законодателство по темата с тежки санкции за всеки, позволил си словесна или физическа саморазправа с медик на работното му място! Нека сините лентички от първите протести да бъдат първият ясен сигнал, че са нужни наистина крути законодателни мерки и стриктното им прилагане! Пожелаваме на колежката скорошно оздравяване от тежката физическа и психическа травма, нанесени й абсолютно безпричинно, се казва в документа, подписан от председателя на русенската колегия на БЛС д-р Антон Въжаров.